Europese projecten
Europese subsidieprogramma's vormen financieel gezien veruit het belangrijkste kanaal aan overheidsfinanciering waartoe bedrijven rechtstreekse toegang hebben. Het Zevende Kaderporgramma voor Onderzoek en Ontwikkeling (FP7) alleen al heeft een totaalbudget van 54 miljard EUR gespreid over de periode 2007 tot 2013. De concurrentie en administratieve overhead voor dergelijke projecten is echter relatief hoog.

SubsidyPortal.be heeft ervaring met het succesvol bekomen van financiering voor R&D projecten binnen programma's zoals Eureka, Eurostars en FP7. Onze consultingdiensten situeren zich in verschillende stadia van dergelijke projecten: van het coördineren van consortiumvergaderingen, het positioneren en opstellen van een projectvoorstel en budgetten, het begeleiden van negotiation procedures met de Europese Commissie tot het managen en/of administratief opvolgen van het project.

De lijst hieronder geeft een 100% up-to-date overzicht van de laatste Europese projectoproepen.


En uiteraard kunnen onze informatiediensten u in staat stellen als eerste op de hoogte te worden gebracht wanneer een nieuwe projectoproep binnen uw vakdomein gelanceerd wordt (vaak zelfs voor de officiële bekendmaking van de oproep!).